Samen werken aan initiatieven in Zuidwest Drenthe

Dubbel Drents Producten

Visie

Het produceren en verkopen van producten in de regio leidt tot minder transport- en distributiekosten en een meer duurzame wijze van produceren. De regionale verkoop van eigen producten versterkt de regionale economie. Door in de regio te produceren wordt de CO2 uitstoot verlaagd.

DOEL EN RESULTAAT

  • Uitbreiden van de productlijnen onder het merk Dubbel Drents.
  • Dubbel Drents moet een sterk, opvallend en aantrekkelijk merk (een begrip) worden.
  • De producten moeten goed zichtbaar in de winkel liggen.

Inhoud

Vanuit het project RIF is een start gemaakt met het verkorten van de voedselketen. Producenten worden nu uitgedaagd om zelf een ketensamenwerking aan te gaan in een specifieke productlijn. Samen met studenten van Terra MBO is meermaals gebrainstormd over producten die hiervoor in aanmerking komen, en is de naam Dubbel Drents bedacht en verder ontwikkeld.

Dit project is gestart in navolging van het succes van Dubbel Drents Brood in het RIF project.

We willen meer ambachtelijke producten onder de naam Dubbel Drents produceren, waarbij elke groep van samenwerkende producenten verantwoordelijk blijft voor zijn eigen keten. Gekeken wordt hoe hun samenwerking het best vermarkt kan worden; enerzijds door een gezamenlijk beeldmerk, anderzijds door de lokale afzetmogelijkheden te vergroten.
Inmiddels zijn de volgende productlijnen ontwikkeld:
brood, bier, kaas, koolzaadolie, asperges, worst, veldbonenmeel en gesneden groenten.

relaties met andere projecten

Projectleider

Jan van Goor Projectcoördinator Gebiedscoöperatie

Jan van Goor

Thema

Agro & Food

Status

In uitvoering

Projectduur

1 januari 2019 – 
1 maart 2022

Opdrachtgever(s)

Dubbel Drents producenten

Partner(s)

Drentse BioEconomie

Klantreactie

Tekst
Naam
Beroep